Kad si ti slab, On je jak

Kad si ti slab, On je jak

’’A on im reče: Dosta ti je moja milost, jer sila se usavršava slabošću. Zato ču radije da se hvalim svojim slabostima, da se u meni nastani Hristova sila.’’ Druga Korinćanima 12:9

Slab ili jak? Kada bi morao da odabareš jednu od ove dve reči da opišeš sebe, koja bi to bila? Mislim da bi ipak većina nas odabrala reč ’’slab’’. Ali znaš li da ne moramo da ostanemo poraženi svojim slabostima?

Jedini način da prevaziđeš svoje slabosti jeste da se osloniš na Božiju snagu. Da bi to uradio, treba da prestaneš da se fokusiraš na svoje slabosti. Nemoj da gledaš na ono što nisi, gledaj na ono što Bog jeste, fokusiraj se na Njegovu snagu i na sve ono što je spreman da učini za tebe.

Slabosti sveta nisu tvoje nasledstvo. Isus nije došao na svet, umro na krstu i trećeg dana vaskrsnuo da bi ti bio slab i poražen. Prošao je kroz sve to da bi ti dao nasledstvo – autoritet u ovom životu – i Njegovu snagu da vlada nad tvojim okolnostima.

Sa čime god da se boriš, Bog je spreman da ti pruži Svoju snagu. Dakle, sledeći put kada se budeš suočavao sa svojim slabostima, zapamti da kada si ti slab, On je jak!

Početak molitve:

Bože, izjavljujem da kada sam slab, Ti si jak. Zato se neću brinuti, niti će me moje slabosti nadvladati. Umesto toga, verujem u Tvoju snagu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon