Kako doživeti Božije prisustvo svakog dana?

Kako doživeti Božije prisustvo svakog dana?

‘’Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.’’ —Jovan 14:23

Živimo brze živote ispunjene mnogim trzavicama. Lako je biti uhvaćen u zamku prezaposlenosti i briga, te često zaboravimo šta je zaista važno.

Postoji zanimljiva priča na kraju drugog poglavlja u Lukinom evanđelju o tome kada su Josif i Marija odveli Isusa u Jerusalim za praznik Pashe. Isus je tada imao dvanaest godina. Kada se praznik završio, krenuli su kući, podrazumevajući da je Isus pošao sa njima.

Pitam se koliko puta smo mi podrazumevali da je Bog sa nama onda kada bismo odlutali vršeći svoju volju?

Zanimljivo je da su Josif i Marija  putovali ceo jedan dan pre nego što su shvatili da Isus nije sa njima, a nakon toga im je trebalo tri dana da ga pronađu. Tri dana! Zaključak je da je mnogo lakše izgubiti dragocenu prisustnost Božiju nego je vratiti kasnije nakon što jednom ostanemo bez nje.

Moramo biti oprezni kako bismo iznova ostajali u Božijoj prisustnosti. Kada to radimo, činimo da se Bog u našim srcima oseća kao kod kuće.

Ovo započinje kada postanemo poslušni Njegovoj Reči. Odlučnost da odustanemo od svih ponašanja koja vređaju Boga predstavlja prvi znak duhovne zrelosti. To pokazuje da nam je stalo šta On misli.

Ovo znači da biraš da budeš velikodušan prema drugima, da učiš da opraštaš, da odustaješ od uvreda i živiš u miru. Kada pazimo koje reči izgovaramo, dajemo slavu Bogu i ohrabrujemo druge, osećamo da  smo povezani  sa Bogom tokom celog dana.


Početak molitve

Oče, hvala ti što živiš u mom srcu. Potrebna mi je tvoja prisutnost danas. Pomozi mi da te proslavljam svojim mislima i rečima i da budem blagoslov onima koji me okružuju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon