Kako ići dobrim putem

Kako ići dobrim putem

’’On čestitima pruža pomoć, on štit je onima koji žive besprekorno, jer on štiti staze pravde i čuva put svojih vernih. Tada ćeš razumeti šta je pravo, pravedno i čestito – svaku dobru stazu.’’ Priče 2:7-9

Na životnom putu se nalaze ’’duhovni’’ znakovi. Da bismo bili pod Božijom zaštitom, treba da poštujemo te znake koji nam govore da verujemo Bogu i da ne brinemo. Ne boj se; imaj hrabrosti. Ako obraćaš pažnju na ove znake, primetićeš da je lako ostati na putu. Živećeš u zaštiti, miru i radosti koje samo Bog može da pruži.

Međutim, ako ne paziš na znakove, primetićeš da je put zahtevniji, teže prohodan, i nećeš više toliko biti siguran u svoje sposobnosti kao nekada. Verovatno ćeš početi da se brineš šta te čeka iza ugla, a možda se dogodi i da skreneš sa puta.

Ti i ja ne treba da budemo zabrinuti jer Bog želi da obezbedi i čuva naše puteve. Zašto bismo ignorisali Njegove znakove i gubili vreme brinući se kada to ništa ne rešava?

Neguj stav poslušnosti i kada vidiš Njegove znake, sledi ih: kada slediš Božija uputstva, uvek češ stići sigurno na svoje odredište.

Početak molitve:

Duše Sveti, pomozi mi da vidim duhovne znake koje si postavio za mene na životnom putu. Kada ih vidim, slediću ih i sigurno stići na svoje odredište.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon