Kako opraštanje i strpljenje mogu da pomognu tvom braku

Kako opraštanje i strpljenje mogu da pomognu tvom braku

’’Ali, baš zato sam pomilovan da na meni, najgorem, Hristos Isus pokaže svu svoju strpljivost, kao primer onima koji će u njega poverovati da prime večni život.’’ Prva Timoteju 1:16

Brakovi nisu toliko dobro koliko bi mogli da budu kada se neko povuče jer je povređen od strane svog supružnika. Znam da je mnogo teško otvoriti se kada si povređen, ali niko ne može da obeća da voleti ne znači biti povređen. U stvari, ne možeš zaista voleti a da ne budeš spreman da budeš povređen. Nemoguće je.

Prava ljubav pokazuje milost i oprašta. Ljubav pruža drugoj osobi još jednu šansu. Ljubav nastoji da održi poverenje, očekujući od drugih da će sledeći put učiniti dobru stvar, verujući u najbolje u ljudima.

Shvatam da možda u tvom braku možda postoje velike povrede, zajedno sa sitnicama iz svakodnevnog života. Ipak, treba da odlučiš da ćeš odustati od osuđujućeg stava. Moli se, osloni se na Boga da ti da snagu da istinski oprostiš.

Ukoliko se boriš sa neopraštanjem u svom braku, moli se da ti Bog pokaže šta je prouzrokovalo gorčinu. Možda ćeš biti iznenađen onim što ti Bog otkrije, ali kada shvatiš istinu, odluči da ćeš otpustiti svoje povrede. Odluči da ćeš oprostiti svom partneru i da ćeš hodati u strpljenju dok ga voliš bezuslovnom, Božijom ljubavlju.

Početak molitve:

Bože, želim da moj brak bude najbolji što može. Pomozi mi da odustanem od neopraštanja i da sa strpljenjem volim svog partnera na način na koji ti to želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon