Kratke molitve

‘’Ne budite zabrinuti ni za šta, nego u svemu, molitvom i molbom sa zahvaljivanjem, jasno pokazujte Bogu za šta ga molite.’’ Filipljanima 4:6

Sećam se trenutka mog hoda sa Bogom kada me je izazvao da se u par reči pomolim za ono što mi je bilo potrebno. Imala sam lošu naviku da koristim previše reči u molitvi.

Nastavila sam tako jer sam verovala da kratke molitve nisu dobre. Naravno, duge molitve su dobre ako su iskrene.

Kada me je Bog izazvao da svoje molitve iznesem u što manje reči, tražio mi je da  budem precizna i sažeta, a da zatim čekam na Njega pre nego što počnem da se molim za drugu stvar. Kada sam prvi put to učinila, nisam mogla da verujem u novu snagu koja se pojavila u mom molitvenom životu. Do današnjeg dana, kada se tako molim, osećam veću snagu i prisustvo Svetog Duha nego kada molim duge molitve. Naučila sam da su neke od najmoćnijih i delotvornijoh molitvi sledeće: ‘’Hvala ti Bože’’, ‘’Potrebna mi je tvoja mudrost, Bože’’, ‘’Daj mi snage da nastavim, Bože’’, ‘’Volim te Isuse’’ i možda najmoćnija od svih: ‘’Pomozi mi’’.

Samo nekoliko reči može da nas poveže sa nebom dok tražimo Boga. Nije dužina ta koja čini naše molitve delotvornim, već iskrenost i vera koja stoje iza njih.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Kvalitet uvek pobeđuje kvantitet, čak i u molitvi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon