Kratko i jednostavno

Kratko i jednostavno

”Molite – i daće vam se; tražite – i naći ćete; kucajte – i otvoriće vam se. Jer, ko god moli, dobija; i ko traži, nalazi; i otvoriće se onome ko kuca.” —Matej 6:7-8

Molitva treba da bude jednostavna i kratka; ne treba da unosimo konfuziju pokušavajući da na složen način predstavimo svoj zahtev. Svoju energiju treba da usmerimo na veru, a ne na dosadne fraze zbog kojih molitva izgleda duga. Sećam se perioda kada mi je bilo teško da se molim jednostavno i kratko. Počela sam da shvatam da je moj problem u molitvi taj što nisam verovala da molitva može da bude delotvorna ako je jednostavna i kratka. Upala sam u istu zamku kao i mnogi drugi ljudi – ”što duže, to bolje” način razmišljanja. Ne kažem da treba da molimo samo kratke molitve, već da je suština da one budu direktne i ispunjene verom. Sada kada se trudim da pojednostavim svoje molitve, bez da se iznova ponavljam, osećam da imam mnogo više vere. I znam da me je Bog čuo i da će mi odgovoriti.

Ako su ti molitve komplikovane, pojednostavi ih. Zapamti, Bog te čuje zbog tvoje vere, ne zbog kvaliteta i količine reči!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon