Kroz Hrista koji me osnažuje

Kroz Hrista koji me osnažuje

’’Sve mogu u Isusu Hristu koji mi snagu daje.’’ —Filipljanima 4:13

Filipljanima 4:13 je veoma popularan stih koji se veoma često citira van konteksta. Kaže, ’’Sve mogu u Isusu Hristu koji mi snagu daje.’’ To ne žnači da možete da uradite šta god vam padne napamet kada to poželite. Kada je pisao ovu poslanicu, apostol Pavle je u ovom slučaju konkretno mislio da je bio u stanju, preko Hristove sile, da bude zahvalan bez obzira na okolnosti.

Verujem da, zahvaljujući Božijoj milosti, možemo da uradimo sve što je potrebno da uradimo. Ne postoji ništa što bi bilo previše za nas ako verujemo Bogu. Možemo se nositi sa svime što nam se nađe na putu, jer nam Bog obećava da nikada neće staviti na nas više nego što možemo da podnesemo.

Zato imajte pozitivan stav bez obzita gde se trenutno nalazite, bez obzira šta se dešava u vašem životu. Razvedri se – Bog je na tvojoj strani. Prestani da budeš uznemiren zbog stvari povodom kojih ništa ne možeš da uradiš.

Bog želi da znaš da ima jedinstven plan za tvoj život, želi da prihvatiš taj plan ne upoređujući ga sa ni sa jednim drugim. Moraš da veruješ da Bog zna više o tome šta ti je potrebno i koliko možeš da podneseš, nego ti. Na kraju krajeva, On te poznaje bolje nego što ti poznaješ sebe!


Početak molitve

Gospode, želim da moja zahvalnost dolazi od tebe, a ne da zavisi od mojih okolnosti. Pokazuj mi svakog dana da je tvoj plan za mene savršen i da ne postoji razlog da se brinem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon