Ljubav na delu

Ljubav na delu

Po tome će svi poznati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav među sobom.’’ —Jovan 13:35

Kao hršćani, pozvani smo da volimo druge. Pismo nam govori da ćemo biti prepoznati kao Isusovi sledbenici ukoliko volimo jedni druge. (Jovan 13:35)

Većina ljudi smatra da je ljubav puko osećanje, ali ljubav je mnogo više od toga. Prava ljubav se pokazuje delima.

Dela ljubavi ne treba da budu neka nedostižna. Jedan od najboljih načina da pokažemo Hristovu ljubav je kroz jednostavno delovanje svakoga dana..

Na primer, to može biti drivanje malih poklona ili započinjanje razgovora sa osobom kojoj je potreban prijatelj. Ili kupovina namirnica samohranoj majici koja se suočava sa finansijskim problemima. Ljubav se jednostavno može pokazati kroz osmehivanje i pozdravljanje osobe koju sretnemo na ulici ili u prodavnici.

Postoji mnogo načina na koje možemo pokazati Hristovu ljubav. Kada pokažeš Njegovu ljubav nekome, to može omekšati srce te osobe koja će, takođe, početi da pokazuje i širi ljubav! To je razlog da proslavljaš Hristovu ljubav i da mu dopustiš da te vodi. Da li je u ovom trenutku stavio nekog u tvoje srce?

Želim da svoju ljubav prema Isusu pokazujem tako što ću voleti druge ljude – čak i one koje je ponekad teško voleti. Ako ja mogu da omekšam nečije srce Božijom ljubavlju, možda će ta osoba omekšati srce neke druge, zatim će ta dosegnuti druge, i na taj način će se širiti Božija ljubav… Uskoro bismo imali revoluciju ljubavi!


Početak molitve

Gospode, želim da ljubav prema tebi pokazujem tako što ću voleti druge. Pokaži mi načine na koje ću voleti sve ljude koji se nađu na mom životnom putu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon