Možeš da budeš iskren sa Bogom

Možeš da budeš iskren sa Bogom

‘’Jednom se Isus molio na nekom mestu. Kada je završio, reče mu jedan od učenika: ‘Gospode, nauči nas da se molimo, kao što je i Jovan naučio svoje učenike.’’ —Luka 11:1

Uspešan molitveni život se ne događa preko noći niti može da se ”uzme” od nekog drugog. Bog ima poseban plan za svakog od nas. Ne možemo uvek da radimo ono što drugi rade i očekujemo da će funkcionisati. Molitveni život se menja – prati naš napredak. Često su nam molitve nejasne, što znači da nisu dobro iskomunicirane. Kada se molimo možemo da budemo iskreni i otvoreni sa Gospodom. Biblija nas uči da se molimo hrabro i da tražimo konkretne stvari. Tvoj nebeski Otac te voli i zbog toga možeš smelo da pristupaš prestolu milosti (Jevrejima 4:16). Ako ti je potrebna pomoć u molitvenom životu, budi iskren sa Bogom. Reci mu svoje potrebe, On će ti pomoći ako ga zamoliš. Baš kao što su učenici jednostavno pitali Isusa da ih nauči kako da se mole.


Ključna stvar u vezi molitve je da imamo poverenja u Isusovo ime više nego u sebe ili bilo koga drugog da će rešiti naše probleme. Snaga je u imenu Isus.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon