Možeš da budeš sam a da ne budeš usamljen

Možeš da budeš sam a da ne budeš usamljen

’’Budite jaki i hrabri. Ne bojte se i ne strepite od njih. Sam Gospod, tvoj Bog, ide sa tobom. On te neće napustiti ili ostaviti.’’ Ponovljeni zakon 31:6

 

Usamljenost se često doživljava kao unutrašnja bol, žudnja za naklonošću. Uključuje osećanja praznine i beskorisnosti. Postoji mnogo uzroka usamljenosti, a mnogi ljudi ne shvataju da ne moraju da žive tako. Mogu se izboriti i suočiti sa tim.

Važno je da shvatiš da to što si sam, ne znači da moraš da budeš usamljen. Iako možda nije uvek moguće da izbegnemo samoću, postoji način da se ne potiskuje usamljenost.

Božija Reč nam govori da budemo snažni i hrabri, jer je Bog uvek sa nama. Fizički si možda sam, ali to ne znači da moraš da budeš usamljen, jer je Bog duhovno uvek prisutan. On nas nikada neće ostaviti.

Sledeći put kada osećanje usamljenosti pokuša da se usadi u tvoj život, pozivam te da se setiš Ponovljenog zakona 31:6. Ispovedaj naglas da je Bog sa tobom i počni da razgovaraš sa Njim. Sve dok mu budeš pravio mesta, Njegova prisutnost će ispunjavati tvoj život. Ne moraš da budeš sam kada je Božija prisutnost sa tobom gde god da kreneš.

 

Početak molitve:

Bože, drago mi je što si uvek sa mnom. Znam da ne moram da se osećam usamljeno kada si ti sa mnom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon