Mudrost te poziva

Mudrost te poziva

‘’Ona stoji na visovima duž puta, gde se staze susreću; kraj gradskih kapija, na ulazima, iz svega glasa viče.’’ Poslovice 8:2-3

Na svom životnom putu moraćemo da donesemo mnoge odluke, a uvek ćemo upadati u problem ako ih budemo donosili na osnovu onoga što mislimo ili želimo, ili na osnovu svojih osećanja.

Bog želi da donosimo mudre odluke. Verujem da biti mudar znači odabrati da sada učinim nešto što će me kasnije učiniti srećnim.
Poslovice kažu da nas mudrost poziva. Treba da hodamo u Božijoj mudrosti i da shvatimo da će izbori koje danas pravimo uticati da našu budućnost. Mnogo ljudi nikada ne uživa u životu jer se stalno bavi neredima nastalim usled nedostatka mudrosti.

Ne radi sebične stvari, kockajući se i nadajući se da će stvari na kraju ispasti dobre. Mudrost se ne kocka, ona ulaže u budućnost. Mudrost ne pristaje na trenutno zadovoljstvo, već sled Boga u bolje sutra.

Pa, šta je sa tobom? Hodaš li u modrosti danas? Ako ne, dobra vest je da te mudrost već zove. Bog je spreman i voljan da ti pruži svoju mudrost. Traži to od Njega i donosi odluke kojima ćeš ulagati u svoju budućnost.


Početak molitve

Bože, želim da uživam u životu, a ne da se stalno bavim problemima nastalim kao posledica nedostatka mudrosti. Hvala što mi daješ Tvoju mudrost, primam je sa ciljem da donosim dobre odluke za svoju budućnost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon