Način da se tvoji snovi od Boga ostvare

‘’Idi mravu, lenjivče, gledaj šta on radi i postani mudar. On nema ni zapovednika, ni nadglednika, ni vladara, a ipak svoje zalihe sprema leti i svoju hranu skuplja u vreme žetve.’’ Izreke 6:6-8

Bog svojoj deci daje velike snove. Da bismo ostvarili te snove, moramo da uložimo vreme u izgradnju i odnos sa Bogom ka procesu ličnog razvoja. Ovaj proces uključuje vreme, odlučnost i naporan rad.

U današnje vreme, navikli smo na praktičnost. Koristimo mašinu za pranje sudova, i mašinu za  pranje i sušenje veša. Jednostavno pritisnemo dugne i mašina radi. Ali ništa nije automatski u Božijem carstvu. Ne možeš da ostvariš Njegov plan i svrhu bez razvijanja neophodnih veština.

U Izrekama, čitamo o mravu. Mravi su mali, ali od njih možemo naučiti veliku lekciju: Moramo biti podjednako motivisani i samodisciplinovani.

Dok razvijaš tu vrstu motivacije i discipline za život u Hristu, postaćeš sve ono što te je Bog stvorio da budeš. Zato nastavi dalje, rasti u odlučnosti i gledaj kako ti se snovi ostvaruju!

Početak molitve:

Gospode, želim da budem sve ono što si me stvorio da budem i ispunim sve snove koje si stavio u moje srce. Pomozi mi da ostanem usresređen na Tebe, da uložim vreme, odlučnost i naporan rad potreban za rast u Hristu i ostvarenje planova koje imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon