Najbolji način da započneš dan

Najbolji način da započneš dan

’’Pre zore ustajem i vapijem, tvoju reč iščekujem.’’ Psalam 119:147

Kako počinje tvoj dan? Da li žurno ustaješ iz kreveta, kasniš i jedva stižeš da na vreme izađeš iz kuće? Da li uključuješ TV? Da li odlaziš da vežbaš? Kakva god da je tvoja jutarnja rutina, najvažnije pitanje koje treba da postaviš sebi je: kakvu ulogu Bog igra kada započinjem svoj dan?

Trebalo mi je mnogo godina da shvatim, ali sada znam da je najbolji način da započnem svoj dan tako što ću se zahvaliti Bogu za sve što je učinio za mene i pitati ga na koji način mogu da budem blagoslov drugim ljudima.

Ohrabrujem te da svakog jutra provedeš vreme razmišljajući o dobrim stvarima koje je Bog učinio u tvom životu. Razmišljaj i o teškim vremenima kroz koje te je Bog proveo, kako je te iscelio i promenio, i kako je dobro znati da se brine za tebe i čuje tvoje molitve.

Kada naučiš da se fokusiraš na Boga svako jutro, On će ti dati mir i radost koji su ti potrebni da bi živeo za Njega i uživao u ostatku dana.

Početak molitve:

Gospode, danas odlučujem da ću te tražiti svakog jutra čim ustanem. Ništa nije važnije od Tebe i primanja Tvog mira i radosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon