Nazovi Boga ’Aba’

Nazovi Boga ’Aba’

’’Niste, naime, primili duh robovanja, pa da opet strahujete, nego ste primili Duha usinjenja, kojim vičemo: Aba, Oče!’’ Rimljanima 8:15

Strah može snažno da utiče na naš život, a neprijatelj koristi strah kako bi umanjio našu veru. On nam govori: ’’Veruj meni šta ti pričam. Nećeš uspeti. Tvoje molitve nisu dovoljno dobre. Nemaš prava da stojiš blizu Boga. Gubitnik si.’’

Strah ti uvek govori ono što nisi, što nemaš, što ne možeš ili što nikad nećeš postati. Ali Rimljanima 8:15 kaže da si dete Božije koji može Boga da nazove Aba Ocem.

Reč Aba je izraz koja mala deca koriste kada se obraćaju svojim očevima. To bi bilo slično današnjem izrazu ’’Tata’’. Manje je formalan od ’’Otac’’ i označava bliskost između deteta i njegovog oca.

Isus je rekao da možemo Boga zvati Aba jer nas je oslobodio svakog straha. On će se uvek pobrinuti za svoju voljenu decu, a mi možemo da mu pristupimo bez straha da ćemo biti odbačeni. Kada odemo kod Njega sa bolom ili nekim problemom, On nas čeka raširenih ruku da nas uteši i ohrabri.

Početak molitve:

Aba Oče, hvala što si me učinio svojim detetom. Znam da ćeš se pobrinuti za mene, zato ne moram da živim u ropstvu straha. Volim te!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon