Ne dajte mesta strahu

Ne dajte mesta strahu

’’Gospod reče Avramu: ’’Otidi iz svoje zemlje, od svoje rodbine i iz doma svoga oca i idi u zemlju koju ću ti pokazati.’’ Postanje 12:1

Biblija nam govori o čoveku po imenu Avram koji je verovao Bogu uprkos svojim strahovima.

Kako bi se osećao da ti Bog kaže da napustiš svoj dom, porodicu, sve što ti je poznato i kreneš na nepoznato mesto? Biobi uplašen? Upravo to je Bog rekao Avramu da uradi – i to ga je uplašilo. Ali Božije Reči njemu upućene su bile ’’Ne boj se.’’

Mnogo puta mislimo da treba da prestanemo da se bojimo pre nego što nešto uradimo. Kada bismo to učinili, postigli bismo vrlo malo za Boga, za druge, čak i za sebe. Avram je morao da istupi u veri i da posluša Boga, uprkos svom strahu.

Da je Avram poklekao pred strahom, nikada ne bi ispunio svrhu koju je Bog imao za njega –  da postane otac mnogih naroda.

Davanje mesta strahu menja Božiji najboji plan na tvoj život, zato uradi ono što On želi da uradiš… čak i ako to moraš da učiniš uplašen! Kao i Avram, shvatićeš da su nagrade velike.

Početak molitve:

Bože, bio si veran Avramu kada te je poslušao uprkos svom strahu, zato i ja odlučujem da ću se odupreti strahu i učiniti sve što mi kažeš da učinim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon