Ne dozvoli sebi da pukneš

Ne dozvoli sebi da pukneš

’’Samo je u Bogu počinak, dušo moja, od njega je moje spasenje. Samo je On moja Stena i Spasitelj, moje utvrđenje visoko, neću se poljuljati.’’ Psalam 62:1-2

Da li ti se ikada dogodilo da ti pukne gumica za vezivanje dok pokušavaš da vežeš nešto, posle čega ne možeš da pronađeš novu gumicu pa pokušavaš da popraviš staru tako što joj vezuješ krajeve?

Ponekad nam se u  svakodnevnom živtotu dešava da odemo iznad naših mogućnosti i kapaciteta, i puknemo kao gumica za vezivanje. Milsimo da smo rešili problem ako jednostavno vežemo krajeve gumice. Ali ubrzo nam se ponovo dešava ponašanje koje nas je dovelo do toga.

Vremenom, konstantnim izlaganjem stresu, naši životi počinju da liče na dotrajalu gumicu za vezivanje. Situacije nas poptpuno mogu iscrpeti.

Ignorisanje Božijeg zakona i Njegovih ograničenja za naše živote može da prouzrokuje da potpuno pregorimo. Jednostavno ne možemo da nastavimo kada su nam um, telo i emocije preopterećene, a da nas to ništa ne košta. To nije način na koji Bog želi da živimo.

Neka tvoja perspektiva bude usklađena sa Božijom. Traži Njegov mir i tempo za svoj život. Poštuj svoje telo. Tretiraj svoje zdravlje kao neprocenjivi dar. Ne troši energiju koju ti je Bog dao na stres. Čuvaj je za uživanje u životu!

Početak molitve:

Bože, želim da svoj odmor pronađem u Tebi. Umesto što ću stalno da budem pod stresom, pokaži mi kako da sledim tvoj tempo za moj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon