Ne možeš dodati ni jedan jedini sat

Ne možeš dodati ni jedan jedini sat

‘’Ko od vas, brinući se, može svom životu da doda i jedan jedini sat?’’ Matej 6:27

Brige nam ne donose ništa dobro. Ne menjaju ništa, a mi gubimo vreme bivajući uznemireni oko stvari povodim kojih ne možemo ništa učiniti – stvari koje samo Bog može da promeni.

Biblija kaže da brigom ne možemo svom životu dodati ni jedan jedini sat. Ipak, mi se brinemo, brinemo i brinemo a to nas ne vodi nigde.

Svaki put kada se uznemirimo to nam oduzima mnogo energije, iscrpljuje nas, utiče na naše zdravlje, krade nam radost, a idalje ne menja ništa. Treba da prestamo da se trudimo da popravljamo stvari koje samo Bog može da popravi, jer nam se u našim neuspelim pokušajima đavo podsmeva.

Isus nam kaže da se smirimo, u Jovanu 14:27, i da se razveselimo, u Jovanu 16:33. Mislim da je to nok aut udarac za đavola kada to uradimo. Kada shvatiš da ne možeš da popraviš sve što te uznemiruje, ali da Bog može to da uradi –to te razveseljuje! Zato ne brini. Umesto toga, smiri se, razvedri se i đavo će pobeći.

Početak molitve:

Gospode, brigom zaista ne postižem ništa, zato odustajem od toga. Zahvalan sam što Ti ispravljaš ono što ja ne mogu. Ti me smiriješ i razveseljuješ!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon