Ne propuštaj blagoslove

‘’Blago čoveku koji je uvek na oprezu, a ko je otvrdnuo svoje srce, upada u nevolju.’’ Priče 28:14

Bog može da nam govori na desetine različitih načina, ali ako očvrsnemo svoje srce i odbijamo da ga poslušamo, propustićemo blagoslove koje želi da nam da. Sećam se perioda kada je svaka stvar koju je Bog želeo da učinim ili sve ono što sam radila a On nije želeo, postalo rvanje između nas. Bili su potrebni dani, nedelje, meseci, pa čak i godine Božijeg rada na meni pre nego što sam konačno prihvatila činjenicu da se Bog neće predomisliti u vezi onoga što traži od mene.

Kada sam se konačno prepustila Njegovom putu, uvek sam bila blagoslovena više nego što sam mogla da zamislim. Kada nisam slušala Božiji glas, prolazila sam kroz nepotrebne probleme. Da sam odmah uradila ono što je Bog tražio od mene, poštedela bih sebe mnogo nevolja.

Većina nas je tvrdoglava, čak i onda kada vidi da stvari ne funkcionšu. Ali možemo da naučimo da budemo osetljivi na Božiji glas i vođstvo Njegovog Duha. Naš duh je stvoren za komunikaciju sa Bogom. On nam govori kroz intuiciju i savest da bismo izbegli nevolje i znali šta je dobro, a šta loše. A onda nam kroz svog Duha pomaže da radimo ono što je ispravno.

Ohrabrujem te danas da odustaneš od bilo kakve tvrdoglavosti u tvom odnosu sa Bogom i da odlučiš da ga tražiš nežnim srcem koje je spremno da sluša i bude poslušno Njegovom glasu. Na taj način možeš da ga slediš, da budeš radostan, da uživaš u zajedništvu sa Njim i svim blagoslovima koje On ima za tebe.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Bolje je pouzdati se u Boga nego u čoveka

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon