Ne živi u neopraštanju

Ne živi u neopraštanju

’’nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo.’’ Prva Korinćanima 13:5

Ponekad budemo povređeni i zbog toga je važno da naučimo brzo da oprostimo kako bismo ostali duhovno snažni i zdravi. Na primer, ako te je neko povredio, nemoj da provedeš narednih deset godina povređujući sebe, iznova se vraćajući na taj događaj. Najverovatnije, druga osoba uopšte ne razmišlja o tebi, dok ti godina živiš u tome. U tom slučaju, povreda boli samo jednu osobu –  tebe.

U najranijim danima našeg braka, Dejv i ja samo se stalno prepirali, a ja sam u tim trenucima iznosila stvari iz prošlosti kojih se niko sem mene nije sećao. Dejv bi mi rekao: ’’Gde držiš sve te stvari?’’ Pa, imala sam svoje mesto gde ih čuvam i izjedale su me iznutra. I svaka nova greška koju bi Devj naprvaio bila bi dodata na taj spisak, sve dok se to nije pretvorilo u ogromnog džina u mom srcu.

Hvala Bogu pa sam od tada naučila da živim na bolji način! Kada hodamo u Božijoj ljubavi, slobodni smo od spiskova šta nam je ko loše uradio. Ako osećaš bol usred neopraštanja, zamoli Boga da ti pomogne da oprostiš. Danas se možeš osloboditi svoje gorčine.

Početak molitve:

Bože, ne želim da živim u neopraštanju. Predajem to danas Tebi i molim te da mi pomogneš da hodam u Tvojoj ljubavi, koja će me čuvati od pamćenja šta mi je ko uradio.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon