Neka mir vlada u tvom životu

‘’Neka Hristov mir, na koji ste pozvani u jednom telu, vlada u vašem srcu i budite zahvalni.’’ Kološanima 3:15

Svi imamo emocije i one su tu da oboje naš život. Verujem da jedan od ciljeva svakog vernika treba da bude emocionalna stabilnost. Treba da tražimo od Boga da nas nauči kako da upravljamo svojim emocijama, umesto da dozvolimo da one upravljaju nama.

Razmisli o ovoj situaciji: kupuješ određenu stvar koja ti je potrebna, obavezao si se Gospodu da ćeš izaći iz dugova, da ćeš imati redovan uvid u svoju potrošnju i da nećeš kupovati stvari koje ti nisu potrebne. Međutim, tokom kupovine saznaš da je u radnji aktuelan popust od 50% na obeležene artikle. Šta radiš u toj situaciji? Da li se vodiš svojim emocijama i prepuštaš se kupovini ili čekaš da se emocije stišaju pa onda donosiš odluku?

Bog želi da odluke donosimo u miru. Prepustiti Njegovom miru da vlada često znači malo pričekati dok se emocije ne stišaju, a zatim proveriti da li zaista veruješ da je to što treba da uradiš ispravno.

Ne dozvoli da emocije donose tvoje odluke. Uvek idi za mirom.

Početak molitve:

Gospode, dopuštam da Tvoj mir vlada u mom srcu. Ne želim da donsoim odluke na osnovu svojih emocija, već želim da u miru izaberem staze kojima želiš da idem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon