Neka oluja prestane

Neka oluja prestane

’’Bog nam je utočište i sila, pomoćnik, koji se u nevoljama brzo nalazi. Zato se nećemo bojati, da bi se zemlja pomestila, i gore se prevalile u srce morima.’’ —Psalam 46:1-2

Suočila sam se sa mnogim olujama u svom životu – neke od njih su bile poput brzih popodnevnih oluja koje su uobičajne tokom leta, dok su neke izgledale kao pravi uragan!

Zahvaljujući svim tim olujama, naučila sam da kakve god da su ne traju večno, i da ne moram da donosim važne odluke usred njih.

Misli i osećanja divljaju tokom krize, a upravo tada treba da budemo oprezni u donošenju odluka. Često kažem sebi, pusti da se emocije stišaju pre nego što doneseš odluke.

Moramo da ostanemo staloženi i disciplinovani kako bismo bili usresređeni na ono što možemo da uradimo i kako bismo verovali Bogu za ono što ne možemo.

Umesto da se davimo u strahu i brizi, stupimo u kontakt sa Bogom koji vidi širu sliku svega.

On će se pobrinuti da sve što treba da se dogodi u našim životima, dogodiće se u pravo vreme, kretajući se odgovarajućom brzinom i bezbedno stižući do odredišta koje je planirao za nas.


Početak molitve

Bože, znam da ne mogu sve da kontrolišem, zato ću uraditi ono što mogu i verovaću tebi za stvari koje ne mogu. Životne oluje me neće nadvladati, verujem Tvojim planovima za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon