Neka zasija tvoja svetlost

Neka zasija tvoja svetlost

’’Neka tako vaša svetlost svetli pred ljudima, da vide vaša dobra dela i da slave vašeg Oca, koji je na nebesima.’’ Matej 5:16

Čuveni fizizof i govornik Edmund Burk je jednom rekao: ’’Sve što je potrebno da zlo pobedi jeste da dobri ljudi ne čine ništa.’’ Istina je. Ne raditi ništa je lako, ali je takođe i opasno. Tamo gde ne postoji protivljenje zlu, zlo će se umnožiti.

Svi upadamo u zamku prigovaranja oko stvari koje nisu u redu. Ali samo prigovaranje ne doprinosi ničemu, osim što nas još više obeshrabruje. Neće ništa promeniti jer nema nikakve pozitivne moći.

Zamislite kakav nered bi bio svet kada bi se Bog samo žalio na sve što se pošlo po zlu odkad ga je stvorio. Ali Otac se ne žali. Nastavlja da bude dobar i radi pravedno. Zlo je moćno, ali pravda je snažnija.

Treba da zastanemo i shvatimo da je Bog izabrao da na zemlji radi kroz svoju decu – tebe i mene. Njegova svetlost je u nama i ne možemo da dopustimo da ne radimo ništa. Treba da pustimo da zasija naša svetlost, bez obzira na sve, dok živimo život radeći dobro u Njegovo ime.

Početak molitve:

Gospode, lako je sedeti i ne raditi ništa, ali je mnogo bolje dopustati da Tvoja svetlost svetli. Pomozi mi da se suprotstavljam zlu i iskoristim svaku priliku da pokažem Tvoju dobrotu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon