Nemoj da se preopteretiš

Nemoj da se preopteretiš

‘’Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite jaram moj na sebe, i naučite se od mene; jer sam ja krotak i smeran u srcu, i naći ćete pokoj dušama svojim. Jer je jaram moj blag, i breme je moje lako.’’ —Matej 11:28-30

U prvim danima mog hoda sa Bogom bila sam veoma entuzijastična i željna da mu služim, zato sam se prijavljivala da budem deo svega što mi se činilo zanimljivo. Kao rezultat toga, brzo sam otkrila šta sam pomazana da radim.

Zbog svog zauzetog života nisam redovno provodila vreme sa Bogom. Radila sam dobre stvari za Boga, ali sam Njega nekako ignorisala u tom procesu. Zbog toga sam se često osećala isfrustrisano, radila sam stvari u telu.

Dela tela su stvari koje radimo bez Božije moći koja teče kroz nas. Teška su, iscrpljuju nas i ne proizvode radost. To su često dobre stvari ali nisu ‘’Božije stvari’’.

Ljudi se mogu potpuno iscrpeti u religioznim aktivnostima dok se bore da služe Bogu u svojoj snazi. Isus nije umro za nas da bismo bili neprestano aktivni…umro je da bismo kroz Njega bili jedno sa Bogom, da bismo imali lični odnos sa Bogom Ocem, Sinom i Svetim Duhom.

Da li je potrebno da odstraniš neka dela tela kako bi u potpunosti bio sa Bogom?


Početak molitve

Gospode, shvatam da činjenje dobrih dela nije zamena za istinsko poznavanje Tebe. Pomozi mi da svoj odmor pronađem u Tebi i da više vremena provodim sa Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon