Ništa nije preteško za Boga

Ništa nije preteško za Boga

‘’Gospode, ti si svojom velikom silom i ispruženom rukom stvorio nebesa i zemlju. Za tebe ništa nije suviše teško.’’ —Jeremija 32:17

Postoji mnogo stvari koje je nemoguće uraditi u sopstvenoj snazi. Ali sa Bogom – u Njegovoj snazi – sve je moguće. Ništa nije preteško za Boga! Bog želi da verujemo u velike stvari. Želi da naši planovi i očekivanja od života budu toliko veliki da nas ostavljaju bez dana. Možemo da sanjamo o velikim stvarima kada smo blizu Boga, jer za Njega ništa nije nemoguće. Jakov 4:2 kaže da nemamo jer ne tražimo. Možemo (i treba) hrabro da tražimo. Možda misliš da nemaš dara da radiš velike stvari. Ali istina je da Bog ne poziva kvalifikovane, več kvalifikuje one koje poziva. Dovoljno je da budeš dostupan i Bog će koristiti tvoj život na načine koje ne možeš ni da zamisliš. Ne ograničavaj Boga u svom životu. Napravi taj hrabar korak vere i veruj da Bog može da učini ono što nikada nisi ni mislio da je moguće. Njegov plan za tvoj život je izuzetan i bolji od bilo čega što možeš da zamisliš ili zatražiš. Zato jednostavno reci: ”Gospode, otvoren sam za sve što imaš za mene Verujem da ćeš mi dati sve što mi je potrebno da ostvarim velike planove koje imaš za mene. U Isusovo ime!”


Kada misliš da nisi sposoban za neke stvari, osloni se na Gospoda i primi Njegovu snagu. On će ti dati ono što ti je potrebno da ostvariš više nego što si ikada mogao da zamisliš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon