Njegova milost je nova svakog dana!

‘’Ne prestaje ljubav Gospodnja, nema kraja njegovoj samilosti, obnavljaju se svakog jutra. Vernost je tvoja velika.’’ Plač Jeremijin 3:22-23

Svaki dan je prilika da zatvoriš vrata prošlosti i da doživiš potpuno novi početak. Činjenica da je Bog podelio dane na po 24 sata je dokaz da stalno moramo da počinjemo iznova. Uvek postoji novi dan, nosi mesec i nova godina. Ali, da bismo iskoristili ove nove početke moramo doneti odluku za to.

Da li se boriš sa krivicom i osudom? Da li se osećaš loše zbog nečega što si uradio pre mnogo godina ili zbog nečeg što se dogodilo juče? Bez obzira koliko vremena je prošlo, prošlost je idalje prošlost. Ono što je učinjeno je učinjeno, i samo Bog može da se pobrine za to. Tvoj deo je da priznaš svoje greške, da se pokaješ, primiš Božije oproštenje i nastaviš dalje.

U knjizi Plač Jeremijin, prorok Jeremija nas ohrabruje istinom da je Božija milost nova svakog jutra. Svakog dana ti daje nov početak. Srećna sam što nam Bog svakog dana daje novu dozu milosti – možemo da doživimo novi početak svakog dana!

Početak molitve:

Bože, hvala Ti što je Tvoja milost nova svakog jutra! Svakog dana mogu da počnem ispočetka zbog Tvoje ljubavi, milosti, saosećanja i vernosti prema meni!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon