Prežali prošlost i donesi nove odluke

Prežali prošlost i donesi nove odluke

‘’Ako je, dakle, neko u Hristu, novo je stvorenje; staro je prošlo, evo, novo je nastalo.’’ Druga Korinćanima 5:17

Pogrešne odluke izazivaju kajanje, a kada iskusimo kajanje treba da se suočimio sa njim i dopustimo mu da nas nauči da pravimo bolje izbore u budućnosti.

Iz ličnog iskustva govorim da pogrešni izbori vode kajanju. Sećam se kada sam pre nekoliko godina uočila primetnu razliku u fizičkom izgledu između mog supruga Dejva i mene. On je celog života trenirao, bio je zdrav, u odličnoj kondiciji i super je izgledao.

U trenutku sam požalila i pokajala se što i ja nisam kao Dejv, ali nakod toga sam shvatila da mogu da učinim nešto povodom toga. Počela sam redovno da vežbam i ostala zadivljena pozitivnom razlikom koju je to donelo.

Biblija govori da smo sa Bogom nova stvorenja. Ne moramo da živimo na način na koji smo ranije živeli, možemo da donesemo nove, bolje odluke osnažene Svetim Duhom. Ukoliko žališ zbog nekih nepromišljenih odluka koje si doneo, nemoj se zavaravati i misliti da je previse kasno da učiniš nešto povodom toga. Počni da radiš ono što je ispravno i drži se toga.

Kada počneš da donosiš dobre odluke, uživaćeš u Božijim blagoslovima svaki dan.


Početak molitve

Duše Sveti, znam da sam postao novo stvorenje. Ne želim da se kajem i žalim zbog svoje prošlosti. Pomozi mi da donosim dobre izbore da bih uživao u budućnosti koju imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon