Od setve do žetve

Od setve do žetve

‘’Postoji doba za sve i vreme za svaki čin pod nebom.’’ Propovednik 3:1

Knjiga Propovednika 3:1 nam govori da postoji vreme za sve. Ne živimo svi u istim periodima, u isto vreme. Dogodiće se da drugi uživaju u žetvi, dok ćemo mi još uvek biti u sezoni sadnje. U tim trenucima, seti se da su ti ljudi prošli fazu sadnje pre nego što su stigli do žetve.

Vreme setve predstavlja vreme učenja Božije volje. Svaki put kada izaberem Božiju volju umesto svoje, sadim dobro seme koje će na kraju doneti žetvu u moj život.

Između vremena setve i žetve nalazi se vreme čekanja. Potrebno je vreme da se seme ukoreni, i to se dešava pod zemljom. Iznad zemlje izgleda kao da se ne događa ništa.

Nakon što posadimo seme poslušnosti, čini nam se kao da se ništa ne dešava, ali sve stvari se dešavaju unutra gde ne možemo ništa videti. I baš poput malog izdanka koji se probija da izađe iz zemlje, naše seme poslušnosti će konačno izrasti u prelepu žetvu onoga što je Bog planirao za naš život.

Početak molitve:

Gospode, znam da je vreme setve neophodno pre vremena žetve, zato ću čekati, čak i onda kada se čnini da se ništa ne događa. Verujem Ti i znam da ćeš me uvesti u vreme žetve u pravo vreme.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon