Odbaci strah

Odbaci strah

‘’I ovo vam pišemo da radost vaša bude ispunjena.’’ —Prva Jovanoma 1:4

Želim da razgovaram sa vama o STRAHU.

Većina vas se verovatno seća kako ste u detinjstvu, po kazni, prali jezik sapunom ukoliko biste izgovorili ružnu reč. Ukoliko bi, u ovom slučaju, strah bio prljavština, vera u Božiju ljubav bi bila sapun!

Ne govorim o mlakoj veri, već o moćnoj veri u Božiju bezuslovnu, bezgraničnu, nepokolebljivu, savršenu, ljubav za nas.

Prva Jovanova poslanica 4:18 govori da će nas razumevanje Božije ljubavi prema nama osloboditi od strahova. Ovo, naravno, ne znači da više nikada nećemo osetiti strah, već da će nas vera u Boga i Njegova ljubav učiniti sposobnim da delujemo čak i ako smo uplašeni.

Bog želi da znaš da je On sa tobom. On će te voditi i usmeravati, to je razlog da svoje pouzdanje staviš u Njega! Zapamti, Njegova ljubav je savršena, čak i kada mi nismo. Bog nas neće voleti ni više ni manje zbog naših grešaka. Zar nije divno znati da te Bog voli gde god da si sada? Zar ovo saznanje ne podstiče tvoju veru i smanjuje strah?

Kad tad ćemo osetiti strah, i kada se to desi svoj fokus treba da usmerimo na Boga znajući da će nas on voditi kroz svaki izazov.

To je savršena ljubav Božija – nismo mi – koja isteruje strah svaki put.


Početak molitve

Gospode, samo tvoja ljubav može isterati moje strahove, zato svoju veru stavljam u Tebe. Znam da si sa mnom i da ćeš me voditi kroz svaku situaciju sa kojom se suočim. Primam tvoju ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon