Odbaci sve što te odvlači od Boga

Odbaci sve što te odvlači od Boga

‘’Dušom svojom žudim Tebe noću, i duhom svojim što je u meni tražim Te jutrom; jer kad su sudovi Tvoji na zemlji, uče se pravdi koji žive u vasiljenoj.’’ —Isaija 26:9

Postiji mnogo stvari na svetu koje mogu da udave Božiji glas i potisnu ga u pozadinu našeg života. Sve te pretnje dolaze u različitim oblicima, sa televizije ili radija…od hrane koju jedemo pa sve do naših hobija. Čak i crkvene aktivnosti ponekad mogu da nas odvuku od Boga.

Sve u životu prolazi i nestaje, samo je Bog večan.

Biblija kaže da je sve što je poznato o Bogu očigledno svima jer je On otkrio sebe u svesti čovečanstva (vidi Rimljanima 1:19-21). Svaka osoba će jednog dana stati pred Boga i dati odgovor za svoj život (vidi Rimljanima 14:12).

Kada ljudi ne žele da služe Bogu svojim životom i kada idu za svojim željama, oni pokušavaju da sakriju i ignorišu to unutrašnje, instinktivno znanje svog Stvoritelja, koji želi da razgovara sa njima i vodi ih pravim putevima.

Ipak, ništa ne može da zadovolji našu čežnju za Bogom osim zajedništva sa Njim. Isaija je dobro izrazio našu glad za Bogom kada je napisao: Dušom svojom žudim za Tobom noću, i duhom svojim što je u meni tražim Te jutrom.. (Isaija 26:9)

Slušanje Božijeg glasa je od vitalnog značaja za uživanje u Njegovom večnom planu za naš život. Poslušnost Bogu je naša odluka; niko je ne može doneti umesto nas. Bog nas neće primorati da izaberemo Njegovu volju, ali će učiniti sve što može da nas ohrabri da kažemo ‘’da’’ njegovim putevima.

Dakle, šta te sprečava da slušaš Božiji glas? Disfunkcionalan odnos? Loša navika?

Bog govori i čezne da ima zajedništvo i odnos sa tobom. Odbaci sve što te odvlači od Boga i pridruži mu se.


Početak molitve

Bože, moja duša čezne za tobom. Znam da treba da slušam tvoj glas više nego bilo šta drugo. Znam da ćeš, kada odbacim sve što me odvlači od tebe, biti veran da me susretneš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon