Održavaj Božiji hram u dobroj formi

Održavaj Božiji hram u dobroj formi

’’Ili zar ne znate da je vaše telo Hran Svetog Duha, koji je u vama, koga imate od Boga, i da niste svoji?’’ Prva Korinćanima 6:19

Dok nisam napunila šezdesetčetiri godine, nikada to tada nisam radila vežbe niti ih uzimala za ozbiljno. Dosta sam hodala, i radila par stvari da ostanem u dobroj formi, ali nikada nisam bila posvećena vežbanju. Tokom godina sam stalno pronalazila izgovore i sve vrste razloga zbog kojih ne mogu da počnem sa vežbanjem. Ali Gospod je govorio mom srcu, podstičući me da započnem ozbiljan program vežbanja kako bih bila snažna u poslednjoj trećini svog životnog puta.

Već sam imala dobre navike vezano za ishranu, a kada sam poslušala Boga i počela da idem u teretanu nekoliko puta nedeljno, zakoračila sam u potpuno nov način života. Izgledala sam bolje, osećala sam se bolje i što je najvažnije, to je bilo Bogu ugodno jer sam vodila računa o telu koje mi je On dao.

Ako imaš prostora za napredak u ovoj oblasti, moli se i pitaj Boga šta bi trebao da uradiš da započneš zdraviji način života. Reč kaže da je naše telo hram Božiji, a ja želim da budem sigurna da Bog voli svoj hram! Danas odluči da ćeš održavati Božiji hram u dobroj formi!

Početak molitve:

Gospode, želim da budem više posvećen načinu života u kome ću voditi računa o svom fizičkom zdravlju. Pomozi mi da donesem dobre odluke koje će mi pomoći da poboljšam svoje zdravlje. Moje telo je Tvoj hram i želim da bude u dobroj formi za Tebe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon