Opasnost ljubomore

Opasnost ljubomore

‘’Jer, gde su zavist i svađa, tamo je nered i svako zlo delo.’’ Jakovljeva 3:16

Ljutnja izazvana ljubomorom je jedna od prvih negativnih emocija koja se pominje u Bibliji. Postanje 4 nam govori da je Kajin ubio svog brata Avelja jer je bio ljubomoran do te mene da je bio ljut. Iako je ovo jedan od najekstremnijih primera ljubomore, podseća nas na to koliko ona može biti opasna.

U današnjem društvu, mnogo ljudi smatra da se njihova vrednost zasniva na njihovom poslu, statusu ili položaju u crkvi. Zbog takvog razmišljanja, plaše se da bi neko drugi mogao da bude u boljem položaju. Ljubomora dovodi do toga da pokušavaju da budu važni u čovekovim očima.

Ukoliko se boriš sa ovim stavom, razumi da si na svom mestu sa razlogom. Bog ima dobar plan za tvoj život i zna na koji način treba da budeš spreman za taj plan.

Ne potcenjuj dane malih početaka. Radost i ispunjenje dolaze od posebnih poziva koje je Bog stavio u naš život, a ne od pokušavanja da impresioniramo druge ljude. Ne dozvoli da ljubomora raste u tebi. Veruj Bogu da će te postaviti na mesto gde treba da budeš.

Početak molitve:

Bože, ljubomora je opasna stvar i ne želim da budem deo toga. Moj položaj ne zavisi od pozicija i priznanja ovog sveta. Ti si sve što mi treba.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon