Oproštenje nasuprot osećanja

Oproštenje nasuprot osećanja

‘’Smiri se pred Gospodom i strpljivo ga čekaj. Ne žesti se zbog onoga ko uspeva na svom putu, zbog čoveka koji svoje opake naume ostvaruje. Okani se gneva i ostavi se jarosti, ne žesti se – to vodi samo zlu.’’ —Psalam 37:7-8

Najveća zabluda o opraštanju bi bila ideja da ako se osećanja osobe nisu promenila, ona nije ni oprostila. Mnogo ljudi veruje u ovu zabludu. Oni odluče da oproste osobi koja ih je povredila, ali ako idalje osećaju ljutnju i bol, osećaju se kao da nisu u potpunosti oprostili. Moguće je da budeš poslušan Bogu, da donosiš biblijske odluke i da se još dugo ne osećaš ništa drugačije od onoga kako si se osećao pre nego što si odlučio da oprostiš. Ovde vera preuzima glavnu ulogu. Učinio si svoj deo posla i sada čekaš da Bog učini svoje. Njegov deo je da isceli tvoje emocije, da učini da se osećaš dobro, ne ranjeno. Ti imaš moć da oldučiš da oprostiš, ali samo Bog ima moć da promeni tvoja osećanja prema osobi koja te je povredila. Za isceljenje je potrebno vreme. Zato nemoj da si nestrpjiv i obeshrabren ako se odmah ne osetiš drugačije. Bog je u kontroli i On čini predivno delo u tebi i tvom životu.


Donesi doluku da ćeš biti poslušan Bogu i veruj da će On promeniti tvoje srce. Na kraju će tvoja osećanja biti u skladu sa tvojom odlukom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon