Oproštenje

‘’Kome vi nešto oprostite, opraštam i ja. Jer, i ja što sam oprostio – ako je bilo šta da se oprosti -radi vas sam, pred Hristom, oprostio, da nas Satana ne nadmudri jer znamo njegove namere.’’ Druga Korinćanima 2:10-11

Oproštenje nam pomaže jer otvara vrata Bogu da vrši svoje delo u nama. Srećnija sam i osećam se bolje kada nisam ispnjena otrovom neopraštanja. Ozbiljne bolesti mogu nastati kao posledica stresa i pristiska koje ogorčenost i neopraštanje stavljaju na čoveka.

Nebeski Otac ne može da nam oprosti grehe ako mi ne opraštamo drugim ljudima. Žanjemo ono što smo posejali (vidi Matej 6:14-15; Galaćanima 6:7-8). Posej milost i požnjećeš milost; posej osudu i požnjećeš osudu. Treba da oprostiš, i da milošću Božijom vrata svog srca držiš otvorena za Gospoda.

Neopraštanje daje đavolu prostor koji mu je potreban da stvori uporište. A kada ima uporište može da blokira uticaj Svetog Duha. Kada oprostiš, to sprečava neprijatelja da ostvari prednost nad tobom. Oproštenje čuva tvoje zajedništvo sa Bogom.

Možeš izvojevati pobedu nad neprijateljem pomoću snage Svetog Duha, dok si poslušan Božijoj Reči. Zato, učiniti sebi uslugu, brzo opraštaj.

Početak molitve:

Bože, ne želim da dajem mesta Sotoni da stvori uporište u mom životu. Ne želim da išta ometa moje zajedništvo sa Tobom. Odlučujem da ću da oprostim da bih imao dobro zajedništvo sa Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon