Osloni se na Boga

Osloni se na Boga

‘’Ja sam čokot, a vi loze. Ko ostaje u meni, i ja u njemu, mnogo roda donosi, jer bez mene ne možete ništa.’’ —Jovan 15:5

U trenucima početka mog hoda sa Bogom, bila sam vrlo nezavisna osoba. Bog je tada počeo da mi govori kroz stihove iz Jovana 15:15. Kada dođemo u Božiju prisutnost, treba u potpunosti da zavisimo od Njega. Vera podrazumeva upravo to, da se oslanjamo na Boga, da se uzdamo u Njegovu silu, mudrost i dobrotu. Treba da se oslanjamo i zavisimo od Njega kako bismo skinuli sa sebe svu težinu i prebacili je na Njega. Bez Božije pomoći, ništa ne možemo da promenimo u svom životu. Ne možemo da promenimo sebe, svoj supružnika, porodicu, prijatelje ili okolnosti. Zaista, bez Njega ništa ne možemo da učinimo. Gubimo mir i radost kada ne dopuštamo Bogu da bude Bog. Pokušavamo da shvatimo stvari koje su nedokučive našem umu. Ništa nije previše teško za Boga, ali za nas toliko toga jeste. Uz pomoć i vođstvo Svetog Duha možemo da stignemo do mesta gde ćemo uživati u saznanju da poznajemo Onoga koji ima sve odgovore, čak i kada ih mi ne znamo… i da možemo u potpunosti da mu verujemo!

Koliko je oslobađajuće kada kažemo: ”Gospode, ne znam šta da radim, a čak i kada znam, bez Tebe ne želim ništa; moj pogled je na Tebi, čekaću na Tebe i gledati kako sve rešavaš.”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon