Ostani u Njegovoj ljubavi

Ostani u Njegovoj ljubavi

’’A mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i poverovali joj. Bog je ljubav. Ko živi u ljubavi, u Bogu živi i Bog živi u njemu.’’ Prva Jovanova 4:16

Prva Jovanova 4:16 naglašava da treba da budemo svesni ljubavi koju Bog ima za nas. Lako je da kažemo ’’Bog me voli’’ bez da zaista razumemo šta to znači. Poznavanje Njegove ljubavi nije samo biblijska činjenica koju shvatamo u svom umu, već živa stvarnost u našem životu.

Drugi deo stiha kaže: Bog je ljubav. Ko živi u ljubavi, u Bogu živi i Bog živi u njemu.

Obratite pažnju na reč živeti (prebivati). To se ne odnosi na posete, već na trajne boravke i ostanke. Božija ljubav nije samo činjenica koju treba da zapamtimo ili prolazno osećanje. Njegova ljubav je tu da bi ostala, i to ne samo u dobrim trenucima, a da odlazi kada su stvari loše; Božija ljubav ostaje zauvek, tako da mi možemo da ostanemo u Njegovoj ljubavi.

Svako od nas može požnjeti bolju žetvu hrišćanske zrelosti kada prebiva u Božijoj ljubavi. Rašćeš u teškim periodima kada odlučiš da živiš u neverovatnoj ljubavi koju Bog ima za tebe.

Početak molitve:

Gospode, danas ću prebivati u ljubavi koju imaš za mene. Mnoge stvari se menjaju, ali Tvoja ljubav nikada ne odlazi, zato sam odabrao da ostanem ukorenjen u njoj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon