Pobediti loše navike

Pobediti loše navike

‘’Ne daj se zlu nadvladati, nego nadvladaj zlo dobrom’’ —Rimljanima 12:21

Kada započnemo naš odnos sa Hristom, započeli  samo doživotno putovanje da postanemo ljudi kakve nas je Bog stvorio da budemo. U tom procesu, učimo kako da prevaziđemo sopstvene slabosti i živimo u Božijoj snazi, to često znači naučiti kako da pobedimo loše navike.

Godinama sam imala naviku da se uznemirim svaki put kada se nisam snalazila. To možda nije tvoja loša navika, možda ti imaš naviku da ogovaraš, psuješ, piješ previše kafe, predugo gledaš televiziju ili trošiš novac na stvari koje ti nisu potrebne. Šta god da je tvoja loša navika, možeš je pobediti.

Ne kažem da je borba sa lošim navikama laka, ali Božija volja je da preuzmemo vlast nad svojim lošim navikama. On ne želi da emocije upravljaju nama – On želi da pobedimo.

Razbijanje loše navike podrazumeva niz dobrih izbora, jedan za drugim. Većina nas pokušava da to uradi u svojoj snazi, bez Svetog Duha, ali na kraju shvatimo da ne možemo ugoditi Bogu ako mu ne dozvolimo da nam pomogne.

Biblija govori o Svetom Duhu kao o našem ‘’stanju pripravnosti’’.  Uvek je spreman u slučaju da upadnemo u nevolju i potrebna nam je pomoć. Ali On se neće pojaviti nepozvan, morate ga zamoliti za pomoć.

Rimljanima 12:21 kaže da nadvladamo zlo dobrim. To je jedna od najvećih tajni u Božijoj Reči. Mnogo je lakše kada se usresredimo na Boga i svoju pobedu nego na strah od neuspeha.

Danas izaberi da hodaš u Duhu, pobedi loše navike i živi u pobedi!


Početak molitve

Gospode, ne želim da živim sa lošim nakivama. Biram da preuzmem autoritet koji si mi dao  nad svim iskušenjima koja me vrebaju. Pratiću Svetog Duha u svim novim, dobrim životnim navikama.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon