Pogrešna vrsta ‘’mučenika’’

‘’Nego, kada daješ milostinju, neka tvoja leva ruka ne zna šta čini desna.’’ Matej 6:3

Svi znamo šta je mučenik. Svi smo čuli priče o hrabrim muškarcima i ženama koji su umrli za Hrista. Ali postoji još jedna vrsta mučenika koja nije hrabra i plemenita – osoba koja konstantno pati i spremna je da podeli svoju bol sa svakim ko će je saslušati. Ova vrsta mučenika želi da svi znaju kakve žrtve ona podnosi u svom životu.

Lako je upasti u zamku i postati mučenik ove vrste. Počinjemo tako što služimo našim porodicama i prijateljima, i volimo to što radimo. Ali nakon nekog vremena, naša srca počinju da se menjaju i počinjemo da očekujemo nešto za uzvrat.

Na kraju, više nemamo srce sluge. Naš stav se menja i počinjemo da sažaljevamo sebe. Postajemo mučenik.

Biblija govri da dajemo na taj način da naša leva ruka ne zna šta čini desna. Drugim rečima, Bog želi da služimo i dajemo bez da nam je stalo da li drugi ljudi to primećuju.

Jesi li upao u zamku? Ako jesi, moli se da ti Bog da Njegovo srce tako da možeš nesebično da daješ bez brige da li ćeš biti primećen u tome.

Početak molitve:

Sveti Duše, pokaži mi ako sam upao u zamku mučenika. Želim da imam Tvoje srce za služenje kako bi drugima davao na način na koji Ti to želiš – nesebično i sa radosću.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon