Ponekad je teško moliti se za druge

v

’’blagoosiljajte one koji vas proklinju, molite se za one koji vas zlostavljaju.’’ Luka 6:28

Kako reaguješ kada te neko povredi? Da li dopuštaš da ti to ukrade radost? Ili ti emocije polude?

Luka 6:28 nam govori šta bismo trebali da radimo kada nas ljudi povrede: treba da se molimo za njih i da ih blagosiljamo.

Nije prirodno da se molimo za sreću onih koji nas proklinju. Ali Božija mudrost je veća od naše, pa čak iako to ne izgleda kao ispravna stvar, ispravna je. Budi spreman da to uradiš u poslušnosti i kažeš ’’Gospode, ne osećam se da treba da blagosiljam ljude koji su me povredili, ali želim da se molim u veri, jer mi ti govoriš da ih blagosiljam tvojim prisustvom.’’

Odluka da se moliš za takve ljude je jedna od najtežih stvari koje Bog traži od nas, pogotovo ukoliko verujemo da onaj koji nas je povredio nije u pravu i ne zaslužuje da mu bude oprošteno.

Bog nam govori da opraštamo, a kada odlučimo da sledimo put oproštenja, doživećemo mir i radost koja dolazi kroz pokoravanje Božijoj Reči. Kada si poslušan Bogu, On može da ti pomogne da prevaziđeš bol nastao od povrede i da uživaš u životu.

Početak molitve:

Bože, teško je, ali molim se za one koji su me povredili i molim te da ih blagosloviš. Pomozi mi da se oslobodim bola i da im opriostim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon