Ponekad samo stojiš

‘’Svi Judeji, sa svojom nejači, ženama i decom, stajali su tamo pred Gospodom.’’ Druga dnevnika 20:13

Posebno mi se dopada današnji stih i činjenica da je ceo narod stajao pred Bogom. Vidite, u Božijim očima, i stajanje u veri je akcija. Ne radi se o fizičkoj akciji, već duhovnoj. Često nam se dešava u životu da uradimo nešto fizički, ali duhovno vrlo malo ili ništa. Ali ako disciplinujemo sebe da budemo u miru pred Bogom i čekamo na Njega, duhovno smo aktivni. Naša spremnost da budemo u miru govori Gospodu: ‘’Čekaću na Tebe dok ne učiniš nešto povodom ove situacije. Za to vreme ću biti u miru i uživati u svom životu.’’

Ljudi iz Judinog plemena koji su stajali pred Bogom su imali sve razloge da pokušaju nešto da urade – bilo šta osim da stoje mirno. Suočeni sa ogromnom silom koja dolazi na njih i preti da će uništiti njihovu zemlju i zarobiti ih, sigurno su bili u iskušenju da se pobune ili da počnu da se brane. Ali nisu. Stajali su mirno i čekali na Boga, a On ih je čudom izbavio.

Čekanje na Boga donosi snagu (vidi Isaija 40:31). Možda će nam biti potrebna snaga dok čekamo na Božije vođstvo, ali oni koji čekaju da čuju Božiji glas, da dobiju odgovor i smernice, oni dobijaju snagu da urade ono što im On govori.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Stajanje pred Bogom je vera na delu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon