Ponizni dobijaju pomoć

Ponizni dobijaju pomoć

’’Ponizite se, dakle, pod moćnom Božijom rukom, da vas uzvisi kada dođe vreme.’’ Prva Petrova 5:6

Isus nas poziva da sve svoje brige prepustimo Njemu, zašto onda toliko nas odbija da pusti svoje brige? Možda ne shvatamo koliko smo jadni kada nosimo teret brige.

Jedini način na koji možemo da pobedimo u svom životu je da sledimo Božiju mudrost, a On kaže da moramo da prestanemo da brinemo ako želimo da imamo mir. Kada nam se dogode stvari koje nas brinu, potrebna nam je Božija pomoć. Kako da je dobijemo? Prva Petrova 5:6 kaže da moramo da se ponizimo.

Čini se prilično jasno i jednostavno, ali neki se i dalje bore jer su previše tvrodglavi da bi zatražili pomoć. Ali ponizni dobijaju pomoć. Zato, ako tvoj način ne funkcioniše, zašto ne bi probao Božiji način?

Kada smo ponizni i tražimo Božiju pomoć, On može da izlije svoju moć na našu situaciju. Tada možemo da istinski uživamo u životu. Zato budi ponizan danas i dopusti Bogu da se pobrine za tvoje brige.

Početak molitve:

Bože, znam da ne mogu mirno da se nosim sa svojim životom, zato dolazim ponizno pred Tebe i tražim Tvoju pomoć. Verujem ti i dajem ti kontrolu u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon