Poznavati Božiji karakter

Poznavati Božiji karakter

’’Kušajte i vidite, kako je dobar Gospod! Blagoslovljen je čovjek, koji se uzda u njega!’’ —Psalam 34:8

Važno je da poznajemo Božiji karakter. Zašto? To nam daje pronicljivost. Ako ne poznajemo Božiji karakter, kako ćemo ikada znati ko je od Boga a ko nije? Evo su tri Božije osobine koje će nam pomoći da ostanemo u skladu sa tim ko je On i šta On radi:

  • Pravda: Bog je Bog pravde. Reč pravda je veličanstvena jer to znači da će On uvek sve ono što je pogrešno činiti dobrim. Ovo mi pomaže da se ne brinem kada se prema meni ne ophode dobro jer znam da će Bog doneti pravdu. To je ono ko On jeste.
  • Dobrota: Bog je dobar – to se nikada ne menja. On je uvek dobar, ne samo ponekad ili kada stvari idu određenim tokom. Psalam 34:8 kaže kušajte i vidite kako je dobar Gospod. Kada su stvari loše, veliko ohrabrenje pronalazim u Božijoj dobroti.
  • Svetost: Bog je svet i pravedan, i On želi da nas učini svetim, čistim i oslobođenim od nečistoće greha. Biću iskrena, to mi je pomoglo u hodu sa Bogom da shvatim da je sve što On čini ispravno, sviđalo se to meni ili ne. Ovo mi pomaže da ostanem u sinhronizaciji sa Njim.

Ove tri osobine nisu jedine osobine Božije ali su one neke od najznačajnijih i najmoćnijih. Ohrabrujem te da provedeš neko vreme u potrazi za drugim osobinama koja su ti važne. Kada proučavaš ko je On, Sveti Duh će ti pomoći da Njegove osobine prisvojiš u svoju ličnost. Počni da ih praktikujete u svom svakodnevnom životu i gledaj šta Bog čini… iskušajte i vidite, kako je Bog dobar!


Početak molitve

Bože, predivan si! Tvoja pravda, dobrota, svetost i bezbroj drugih osobina me zadivljuju i podećaju koliko si divan. Nastavi da mi otkrivaš svoj karakter kako bih više ličio na tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon