Prava ljubav – životna energija!

Prava ljubav – životna energija!

‘’Jer, u njemu živimo i mičemo se i jesmo – kao što rekoše neki od vaših pesnika – ‘njegov smo rod’.’’ Dela Apostolska 17:28

Ljubav je energija života. To je ono što motiviše ljude da svakog dana ustanu i nastave dalje. Ljubav daje svrhu i smisao životu.

Ljudi često imaju periode kada misle da ih niko ne voli i da nemaju koga da vole. Stvaraju ovakav način razmišljanja koji na prvi pogled izgleda dobro, ali ih vrlo često ostavlja uznemirene, razočarane i prazne.

Da li se tebi ovo nekad desilo? Da li nekad tragaš za ljubavlju i na kraju ti se dogodi da se osećaš neispunjeno? Dozvoli mi da te pitam: Za kakvom vrstom ljubavi tragaš?

Možda misliš da ti treba ljubav, a ustvari ti treba Bog, jer je On ljubav. Svaka ljubav koju smo ostvarili a koja je odvojena od Boga nije istinska ljubav i učiniće nas neispunjenim.

Biblija kaže da u Njemu živimo, krećemo se i postojimo. To govori da život bez Njega nije potpun.

Svi tragamo za ljubavlju, ali da li tragaš za Božijom ljubavlju? To je jedina ljubav koja je važna, koja traje i jedina koja ispunjava.

Početak molitve:

Gospode, ne želim da svoj život provedem prazan i neispunjen tragajući za ljubavlju koja nije od tebe. Ako nije u Tebi, to nije prava ljubav, jer si Ti ljubav. Danas, svoju ljubav pronalazim u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon