Pravo mesto bojnog polja

Pravo mesto bojnog polja

’’Jer, oružije našeg vojevanja nije telesno, nego božanski silno u razaranju utvrđenja. Mi razaramo mudrovanja’’ Druga Korinćanima 10:4

Da li si znao da smo svaki dan u ratu? Gledajući oko sebe svu patnju, mislimo da se bitke dešavaju spolja, ali u stvarnosti, dešavaju se iznutra – na bojnom polju našeg uma.

Kada ne shvatamo pravo mesto bojnog polja, ne možemo ni istinski razumeti ko nam je neprijatelj. Skloni smo da verujemo da su ljudi, novac ili ’’sistem’’ naši problemi. Ako ne obnavljamo svoj um, rizikujemo da nastavimo da verujemo u te laži i donosimo odluke zasnovane na obmanama.

Naš um je konstantno i svakodnevno bombardovan prljavim mislima, sumnjama i strahovima. Sve od ovoga može dovesti do poraza, ali boravak u Božijoj Reči donosi pobedu i radost.

Možda imaš neka velika uporišta u životu koja je potrebno srušiti. Želim da te ohrabrim i podsetim da je Bog na tvojoj strani. Rat se dešava, tvoj um je bojno polje, ali dobra vest je da se Bog bori na tvojoj strani!

Početak molitve:

Duše Sveti, ne želim da budem prevaren, zanemarujući stvarnu bitku koja se dešava u mom umu. Drži me na straži da bih mogao dobro da se borim. Sa Tobom na mojoj strani, ne mogu izgubiti!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon