Prepusti Bogu teške stvari

Prepusti Bogu teške stvari

’’Ja sam čokot, a vi loze. Ko ostaje u meni, i ja u njemu, mnogo roda donosi, jer bez mene ne možete ništa.’’ Jovan 15:5

Jedna od najvažnijih stvari koje sam naučila je da prepustim Bogu teške stvari. Mnogo puta vidimo da nešto nije u redu sa nama i pokušavamo da to popravimo sopstvenom snagom, ali to nikada neće biti dovoljno dobro. Isus je u Jovanu 15:5 rekao: Bez mene…ne možete da uradite ništa.

Možda ćemo pokušati da budemo samodostatini, ali moramo da pustimo Boga da nam da milost i sposobnost za ono što treba da uradimo. Snaga volje i odlučnost nas mogu pokrenuti, ali obično ne traju dugo i ostave nas usred nereda.

Možemo da naučimo da živimo život za koji je Isus umro da bi nam ga dao tako što ćemo pozvati Boga u svaki segment našeg života. ’’Dođite k meni svi koji ste umorni i natovareni i ja ću vas odmoriti.’’ Matej 11:28

Nismo stvoreni da živimo bez Boga. Sa Njim možemo da slomimo svaku lošu naviku, zavisnost, kao što je prejedanje, zloupotreba psihoaktivnih supstanci, loša organizacija vremena, problemi sa ljutnjom… Isus je veći od svakog problema koji imaš!

Početak molitve:

Bože, znam da sam ništa bez Tebe, zato te zovem u svaki aspekt mog života. Prepustiću ti teške stvari, verovaću ti i slediću te svakog dana.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon