Preuzeti odgovornost

Preuzeti odgovornost

‘’Blago čoveku koga odgajaš stegom, GOSPODE, i iz tvog Zakona ga učiš. Ti mu daješ smirenje od dana zlih dok se za opakoga kopa jama.’’ Psalam 94:12-13

Kada nas život ili ljudi razočaraju, imamo odgovornost da ostanemo stabilni i nastavimo sa Božijim planom za naš život.

Razmotrite stihove Psalma 94. Primetite da ne piše da nas Bog čini mirnim, piše da nam On daje snagu da sebe smirujemo. U partnerstvu smo sa Bogom, Njegov deo je da nam pruži sposobnost, a naš da preuzmemo odgovornost i gajimo to što nam je dao.

Odgovornost znači ‘’odgovoriti na sposobnost koja nam je data’’. Neodgovorna osoba želi da Bog sve učini, a da ona ne uradi ništa osim da sledi svoja osećanja. Ne dopustite da vaša osećanja budu glavna. Obećavam ti, na kraju ćeš se osećati mnogo bolje u vezi sebe ako preuzmeš odgovornost nego ako je izbegavaš.

Bog se brine za tebe, ali On neće učiniti ono što je tvoj deo. On te osposobaljva za stvari koje treba da učiniš, ali ih neće uraditi umesto tebe! Usudi se da stojiš čvrsto, preuzmi odgovornost i počni da sarađuješ sa Bogom kako bi imao blagosloven život kakav je On planirao za tebe.

Početak molitve:

Bože, Tvoja Reč kaže da mi daješ sposobnost da ostanem miran. Primam to danas. Neću dozvoliti da mi osećanja vode život, biću odgovoran i odgovaraću na način na koji Ti želiš od mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon