Preuzmi odgovornost za svoju ljutnju

‘’Ne žuri da se razgneviš, jer gnev boravi u nedrima bezumnika.’’ Propovednik 7:9

Sva ljutnja, bez obzira na njen uzrok, ima isti efekat na naš život. Uznemiruje nas i izaziva pritisak. Držati ljutnju u sebi i praviti se da je nema, čak može biti opasno po naše zdravlje. Time najviše povređujemo sebe, a osoba koja nas je naljutila nije ni svesna naše ljutnje.

Borila sam se sa strašnom ljutnjom dok mi Bog nije pokazao kako da se suočim sa tim i prevaziđem je. Na kraju sam naučila da na pozitivan način procesuiram svoj bes. To je bilo mesto novog početka za mene.

Kada se suočiš sa svojom ljutnjom i odlučiš da se nosis sa tim na Božiji način, možeš da je savladaš. Sveti Duh nam daje snagu da budemo stabilni i da hodamo u plodovima Duha. Imamo moć da oprostimo onima koji su nas povredili i da volimo ono što je naizgled nemoguće voleti.

Zato treba da preuzmemo odgovornost za svoj bes i da naučimo kako da se nosimi sa njim. Umesto da ga držimo u sebi, traži od Gospoda da ti pomogne da se oslohodiš toga.

Početak molitve:

Gospode, ne želim da držim u sebi ljutnju jer je to glupo i nije ugodno Tebi. Tražim Tvoju pomoć da savladam greh u svom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon