Prevazići srah od oskudice

Prevazići srah od oskudice

‘’A moj Bog će, po bogatstvu svoje slave u Hristu Isusu, zadovoljiti svaku vašu potrebu.’’ Filipljanima 4:19

Jedan od najvećih strahova sa kojim se ljudi suočavaju je strah od oskudice. To je starh da tvoje potrebe neće biti zadovoljene – da će tvoji izvori presušiti i da se Bog neće na vreme pobrinuti za tebe.

Možda si u situaciji oskudice u kojoj nikada ranije nisi bio, u očajničkoj potrebi za finansijama ili drugim osnovim potrebama. Možda se suočavaš sa duhovnom ili emocionalnom nemaštinom. Možda te napada duh straha koji ti govori da Bog ne može da ispuni tvoje potrebe i da nećeš uspeti.

Treba da znaš da je neprijatelj lažov, i da se Bog brine za tvoju situaciju. On ima plan i radi u tvoju korist da ti u pravo vreme pruži ono što ti je potrebno. Čak i kada se čini da se ništa neće promeniti, Bog se uvek na čudesan način pobrine.

Koje god da su tvoje potrebe – finansijske, fizičke, emotivne ili duhovne – ne boj se oskudice. Bog će se pobrinuti za tebe, utešiće te, nahraniti i vratiti na mesto snage. Veruj mu!

Početak molitve:

Bože, Tvoja Reč kaže da ćeš se pobrinuti za moje potrebe, zato se neću plašiti oskudice. Verujem da me voliš i da ćeš mi obezbediti sve što mi je potrebno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon