Prigrli slomljenost

Prigrli slomljenost

’’Zbog toga se radujete, iako vas sada, ako treba, nakratko žaloste razna iskušenja. Ona su tu da vaša vera – dragocenija od zlata koje se proverava vatrom – bude proverena i donese vam pohvalu, slavu i čast prilikom Otkrivenja Isusa Hrista.’’ Prva Petrova 1:6-7

Reč slomljenost može izazvati strah kod nekih ljudi, ali zaista ne predstavlja ništa loše. Bog ne želi da slomi naš duh, već spoljašnju ljušturu, telo koje ga sprečava da bude u nama i kroz nas sve ono što želi. Želi da slomi stvari poput ponosa, pobune, sebičnosti i nezavisnosti. Bog želi da u potpunosti zavisimo od Njega, a čini se da samo patnja dovodi do toga.

Ponekad se ljudi čude jer moraju da prolaze kroz vreme iskušenja i patnje. Čak i kada smo verni da učimo i budemo poslušni Božijoj Reči, kušnje će dolaziti. A ponekad kušnje dolaze jednostavno da provere i pročiste našu veru.

Kada se takve stvari nađu na tvom putu, prigrli ih, jer vode to slomljenosti. Bog želi da živimo po Duhu, ne po telu, a to je mnogo lakše kada mu dopustimo da slomi svaku sebičnu ili grešnu naviku ili osobinu koja nas drži daleko od Njega.

Želiš li da budeš blizu Boga danas? Prigrli slomljenost, znajući da će te odvesti do većih stvari u budućnosti.

Početak molitve:

Sveti Duše, shvatam da mi je ponekad potrebno da se slomim. Možda mi nije ugodno, ali te pozivam da slomiš sve ono što me drži daleko do Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon