Prihvataj izazove svakog dana

Prihvataj izazove svakog dana

’’Zapovedio sam ti: Budi jak i hrabar. Ne boj se i ne strahuj, jer će Gospod, tvoj Bog, biti s tobom kud god pođeš.’’ Isus Navin 1:9

Pozivam te da se svakodnevno suočavaš sa svojim izazovima. Ako gledaš predaleko u budućnost, obeshrabrićeš se. Poverenje u Boga znači verovati da ti On daje ’’svakodnevni hleb’’; to je ono što ti je sada potrebno, ne nešto što će ti trebati kasnije.

Ponekad nam se izazovi mogu učiniti nemogućim i preteškim, ali Bog je uvek sa nama. Samo treba da budemo hrabri i da primimo snagu koja nam je data. Zapamti da će ti Bog dati milost da uradiš ono što treba da uradiš, zbog toga je važno da se usresrediš na život u trenutku, a ne da se brineš za sutra.

Ovaj princip važi za mnoge oblasti života – za vraćanje dugova, čišćenje i organizovanje kuće, rešavanje problema u braku, vaspitavanje dece, dolazak na posao na vreme ili završavanje nekog posla. Šta god da treba da uradiš u životu, možeš da uradiš.

Filipljanima 4:13 kaže Sve mogu u Onome koji mi daje snagu. Ništa nije previše za tebe kada je Bog na tvojoj strani.

Početak molitve:

Bože, čak i kada izazovi preda mnom izgledaju nedostižni, znam da ih mogu ostvariti dan po dan jer si Ti sa mnom. Danas primam Tvoju snagu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon