Primanje i širenje Reči

Primanje i širenje Reči

’’Hoću da znate, braćo, da je ovo što me zadesilo poslužilo napredovanju evanđelja… a većina braće u Gospodu, ohrabrena mojim okovima, sve više se usuđuje da bez straha govori Božiju Reč.’’ Filipljanima 1:12,14

Ponekad trpimo napade neprijatelja iz razloga što smo u Reči. Marko 4:17 govori o onima koji slušaju Reč i podnose neko vreme… onda kada se nevolje i progonstva zbog Reči pojave, oni odmah postanu ogorčeni, uvređeni, posrnu i padnu.

Sotona zna da će nas Reč ojačati i želi da je zaustavi pre nego što je podelimo sa drugima. Zato je od velikog značaja da čuvamo Reč u svom srcu i da se odupremo đavolu kada dođe da je ukrade. Kada to učinimo, iskušenja koja neprijatelj donosi će ustvari druge dovesti Bogu.

Apostol Pavle je rekao da ima mnogo stvari koje je Bog dopustio da on prođe kako bi pomogao drugima da postanu sigurni u Gospoda i da se usude da bez straha govore evanđelje. Čak i dok je bio u zatvoru, Bog je i dalje koristio Pavla.

Ako ćemo da služimo drugima, moraćemo da se suočimo sa nekim nepovoljnim okolnostima. Ako stojimo u veri i pouzdanju u Boga, On će nas dovesti do pobede, a mi ćemo postati veliko ohrabrenje drugima.

Početak molitve:

Bože, želim da ostanem u Tebi i Tvojoj Reči svaki dan. Kada dođu nevolje, molim te da ih iskoristiš da me ojačaju i da na taj način proširiš svoju Reč na ljude oko mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon